Обележена 118. годишњица Музеја града Београда

Поводом Дана музеја и 118 година од оснивања, Музеј града Београда уприличио је свечаност уручењем награде за допринос у култури, као и захвалнице партнерима и пријатељима за допринос квалитету рада ове установе.

Заменик градоначелника Горан Весић присуствовао је обележавању Дана Музеја града Београда и том приликом уручио награду Славимиру Стојановићу за допринос у култури.

Догађају је присуствовао и градски секретар за културу Иван Карл, а званице је дочекала Јелена Медаковић, директорка Музеја града Београда. 

Директорка Јелена Медаковић је захвалила свима јер, како је навела, музеј не би био то што јесте и толико успешан да није било подршке, посебно Града Београда и заменика градоначелника, као и секретара за културу. Она је додала да се много ради на промоцији савремене сцене, с намером да се дела уметника пласирају на нашем, али и на европском и светском тржишту, јер она то заслужује.

– Музеј је место где прикупљамо, чувамо и излажемо дела из наше историје, али мора да буде и врло активан у промовисању онога што се дешава данас као врло динамична установа. Верујем да ће постати стециште најзначајнијих аутора савремене сцене и да ће одатле кренути у свет – рекла је она.

Захвалнице су добили бројни појединци, институције, затим медијске куће које су сарађивале са Музејом града Београда, као и дародавци имајући у виду да је даривање племенит чин и уједно један од најзначајнијих облика аквизиције музеалија који доприноси очувању културне баштине.

На овај начин, Музеј града Београда изражава своју захвалност сарадницима и пријатељима у знак успешно реализованих пројеката, затим за дугогодишњу сарадњу, као и за промоцију програма музеја која значајно доприноси видљивости саме установе и музејских активности.

Музеј града Београда ће се и у наредним годинама трудити да богати своје збирке новим уметнинама, на радост поштовалаца уметности и културе, као и да преноси знање о њима будућим генерацијама.Новости из Музеја града Београда
у вашем сандучету.
ПОТВРДИ