Матине концерт „Српска соло песма“ у Конаку кнегиње Љубице

Матине концерт „Српска соло песма“ биће одржан 25. септембра у 12 часова  у Сали под сводовима у Конаку негиње Љубице.

Наступају: Јасмина Трумбеташ, сопран, првакиња Опере Народног позоришта у Београду; Мина Ристић Јонић, клавирски сарадник; гост проф. др Саша Божидаревић, тенор.

На програму дела српских композитора: П. Коњовић, С. Бинички, С. Рајичић,П. Крстић,М. Милојевић, И. Бајић, Ј. Маринковић, С. Мокрањац ,Д. Големовић, М.Расински...

Овај програм, који у себи садржи соло песме српских композитора за глас и клавир 20. и 21.века, осмишљен је да представи публици дела савременика који завређују слушалачку пажњу, као што су Димитрије Големовић, Мирољуб Расински и др, али и да подсети и сачува од заборава дела српских композитора 20. века и њихових соло песама, међу којима су: Станојло Рајичић, Коста Манојловић, Милоје Милојевић, Исидор Бајић, Петар Коњовић, Станислав Бинички и други. Извођење оваквих програма  има за циљ неговање и очување српске класичне музичке баштине, као и упознавање публике свих генерација са нашим културним наслеђем које итекако завређује пажњу стручне јавности, али и љубитеља класичне уметности уопште. Концерт је намењен свим љубитељима музике, публици свих генерација, професионалцима и аматерима.

Покровитељи концерта: СОКОЈ и Музеј града Београда.

Новости из Музеја града Београда
у вашем сандучету.
ПОТВРДИ