Шетња поводом Светског дана сецесије

Шетња 10. јуна, поводом Светског дана сецесије, почиње окупљањем у 11 сати испред куће у Кнез Милетиној 28 и траје око сат и по времена. Број учесника је ограничен, а пријаве су обавезне на majdasikosek@hotmail.com.

Кућа Милана Антоновића

Овогодишњу градску шетњу, поводом 10. јуна Светског дана сецесије, Музеј града Београда и Клуб Лепота живота организују у оквиру изложбе „Искорак ка модерности - сецесија у архитектури Београда”, која је отворена 12. маја 2023. године у Конаку књегиње Љубице.

Музеј града Београда и Клуб Лепота живота, од 2018. године, заједничким активностима обележавају Светски дан сецесије. Током шетње планиране за ову годину, посетиоци ће имати прилике да сазнају нешто више о модернизацији Београда, његовом ширењу, настанку нових насеља, околностима у којима се сецесија појављује, националној и интернационалној варијанти овог стила у архитектури и још много тога.

Шетња 2020.

Шетња започиње окупљањем испред зграде Теодосија Крстића у Кнез Милетиној улици број 28, наставља се преко Булевара деспота Стефана, и улица Ђуре Даничића, Хиландарске, Стевана Сремца, Светогорске, а завршава испред Старе телефонске централе на углу  Палмотићеве и Косовске.

Кроз Београд вас воде ауторке изложбе, др Ангелина Банковић, музејска саветница у Музеју града Београда и Мајда Сикошек, историчарка уметности.

Новости из Музеја града Београда
у вашем сандучету.
ПОТВРДИ