Промоција књиге др Милоша Рашића 29. новембра

Позивамо вас на промоцију књиге „Замишљена домовина – клубови, идентитет и интеграција српских гастарбајтера у Бечу“, аутора др Милоша Рашића, 29. новембра, с почетком у 18 часова у Конаку кнегиње Љубице.

Етнографски институт САНУ, у сарадњи са Музејем града, има част да вас позове на промоцију научне монографије, „Замишљена домовина – клубови, идентитет и интеграција српских гастарбајтера у Бечу“, научног сарадника ЕИ САНУ, др Милоша Рашића. Аутор у поменутој монографији представља своја дугогодишња етнографска истраживања која је вршио у Аустрији и Србији. Студија разматра различите аспекте конструкције и презентације културног и националног идентитета српских гастарбајтера у Бечу, процесе самоорганизовања ове културне групе и аспекте њихове интеграције у аустријски друштвено-политички систем.

О аутору

Др Милош Рашић је научни сарадник Етнографског института САНУ. Све нивое студија завршио је на Одељењу за етнологију и антропологију, Филозофског факултета у Београду. У својим научним истраживањима миграција, претежно се бави проучавањем југословенских/српских гастарбајтера у западноевропским земљама. Редовно публикује научне радове и учествује у научним конференцијама. Осим у пољу миграција, истражује и друге релевантне антрополошке теме: плес, музику, извођашство, културно наслеђе итд.

Новости из Музеја града Београда
у вашем сандучету.
ПОТВРДИ