Мисија и визија
Mузеја града Београда

Музеј града Београда настоји да буде симбол престонице и основни полазник за разумевање историје данашњег Београда. Сама чињеница да Музеј града поседује највећи број Музеја у свом саставу, који су завештани од стране легатора, који су обележили дух неког пређашњег времена, говори о његовој богатој колекцији која је итекако важно полазиште за све љубитеље културне и националне историје. Премда сам назив музеја говори о Београду, у Музеју постоје и збирке које су настале из сарадње са иностраним Музејима и њиховим колекционарима.

Поред примарне музејске делатности, издаваштво је посебна грана којим се Музеј града Београда бави већ дуги низ година. Изнедрио је готово читав један век публикација које се баве истраживањима из различитих области. Данас настојимо да очувамо животну средину користећи папир са FSC стандардом, тј. из еколошки одрживих извора у циљу очувања животне средине за будуће генерације.

Музеј постоји од 1903. године са циљем да прикупи и сачува садржај који говори о историјским личностима Београда и свима онима који су заљубљеници у уметност, стваралаштво и Београд. Зато тежимо да се број од 130. 000 музејских предмета, колико сада Музеј броји, повећа и обједини у новој згради где ће сав вредан материјал угледати светлост дана за нека будућа истраживања и млада поколења.

Новости из Музеја града Београда
у вашем сандучету.
ПОТВРДИ