Отварање изложбе Андрее Новићевић 1. октобра

Поштовани посетиоци, позивамо вас на изложбу „Djisus loves you“ Андрее Новићевић, која ће трајати од 1. до 15. октобра у Завичајном музеју Жаркова. Свечано отварање је 1. октобра у 19 часова. Улаз је бесплатан!

Иступајући ангажовано и освешћено према свакодневници коју посматра Андреа Новићевић јасно тежи ка директној комуникацији са публиком кроз неговање ироничног и саркастичног наратива. Рођена 2000. године у Београду, студент је Факултета примењених уметности. Истакнутим минималистичким маниром стваралаштва освојила је бројна признања у домену ликовно-графичког спектра, попут награде фондације "Ања Вера Чолић".

Активан је учесник на многобројним конкурсима међународног и регионалног типа. Ово је њена прва самостална изложба под називом "Djisus loves you". Уметничко име Djisus настало је из банализације два појма, у жељи да створи интраперсонални моменат, који ће навести посматрача на поистовећивање са идејном темом.

Скулптура која ће употпунити изложбу дели тренутак искуства кроз изражен хумор сасвеприсутном друштвеном критиком. Теме које обрађује увлаче посматрача у апсурдан ток времена у којем живимо. Искрена и сирова социјално ангажована плакатска уметност резултат је дугогодишњег рада и идејног сазревања.

Јасан и неретко пиктограмски приказ директно уводе посматрача у суштину комуникације кроз јасноћу визуелног говора. Присутност архетипског кода међуљудских односа, са јасним фокусом на емоцијама и личном проналажењу.

Новости из Музеја града Београда
у вашем сандучету.
ПОТВРДИ