Концерт харифисткиње Зоје Ђорђевић у Конаку кнегиње Љубице.

Представљамо вам концерт харифсткиње Зоје Ђорђевић у Сали под сводовима у Конаку кнегиње Љубице. Концерт ће бити одржан у суботу, 2. јула, с почетком у 21 час. Улаз је слободан!

Зоја Ђорђевић (2002, Београд), завршила је средњу музичку школу „Станковић“, у класи професорке Иване Пејоске. Поред музичке, похађала је и средњу школу Техноарт. У музичкој школи била је ђак генерације, а за одличан успех у обе школе награђена је Вуковом наградом. Похађала је бројне мастеркласове и усавршавала се код еминетних извођача, међу којима су: Милена Зарић, Олга Шевелевич, Кетрин Финч, Раул Морети, Изабел Перин и други. До сада је остварила бројне наступе самостално, с камерним саставима и бендовима. Публици се представила у сали Коларца, Дома омладине, на међународном фестивалу харфе у Београду, на Миксер фестивалу, галерији Прогрес, кући Краља Петра... Године 2021. наступала је на званичној прослави краљице Елизабете II у резиденцији амбасадорке Уједињеног краљевства у Београду.

У Конаку кнегиње Љубице Зоја Ђорђевић ће извести дела Баха (J.S. Bach), Пештија (G.B. Pescetti), Турнијеа (M. Tournier), Сатија (E. Satie), Холигера (H. Holliger) и Бритна (B. Britten).

Новости из Музеја града Београда
у вашем сандучету.
ПОТВРДИ