Концерт дуа Féeriе у Конаку кнегиње Љубице

Магични звуци виолине и харфе, у извођењу дуа Féerie очекују вас у петак 15. априла 2022. године од 19 часова у сали под сводовима у Конаку кнегиње Љубице.

Дуо Féerie чине Милан Бергинц (виолина) и Ана Братељевић (харфа), а на програму су дела: Фолпрехта, Рајне, Ибера, Телемана, Дебисија...

Ана Братељевић харфисткиња је Чешког Народног Симфонијског Оркестра са којим је имала прилике да сарађује на четири европске турнеје (преко 60 концерата) са легендарним Ениом Мориконеом, као и са низом светски признатих музичара као што су Андреа Бочели, Дени Елфман, Пласидо Доминго, Хозе Карерас, Јонас Кауфман...

Екстерни је предавач за камерну музику на  Академији Лепих Уметности у Прагу, где такође организује семинаре из области историје харфизма.  У музичкој школи „Иљи Хурника“ у Прагу, предаје харфу и клавир. Активна је као солиста и камерни музичар (Дуо Féerie виолина-харфа са Миланом Бергинцом, Дуо флаута-харфа с Петром Бенешовом).

Милан Бергинц рођен је 02.9.1987. године. Од 5. године свира виолину. Од 9. године живота учествује на бројним такмичењима у земљи и иностранству и до сада је увек био награђиван.

Одржао је велики број концерата у свом граду и у значајним концертним дворанама у Београду Од 2009. године члан је дуа Féerie заједно са колегиницом харфисткињом Аном Братељевић.  Међу концертима које су одржали издвајају се наступи на 10. Међународном фестивалу харфе у Београду 2011. године и наступ на „Isolda music group“, фестивалу камерне музике са харфом у Мадриду, 2011. године. По препоруци Факултета музичке уметности, од марта до августа 2008. радио је као профессор камерне музике у Школи за музичке таленте у Ћуприји.

Мастер студије Милан је завршио на Краљевској музичкој академији у Лондону где је дипломирао у класи проф. Ремуса Азоитеиа и проф. Со-Ок Ким.  Докторирао је на ФМУ у Београду 2018. године у класи ред. проф. Јасне Максимовиц. 

Улаз на концерт је слободан.

Новости из Музеја града Београда
у вашем сандучету.
ПОТВРДИ