Разговор о Андрићу у Културном центру Србије у Паризу

У Културном центру Србије у Паризу одржан је округли сто "Иво Андрић - човек изнад времена". У разговору који је организовао Музеј града Београда учествовали су Владимир Пиштало, књижевник и управник Народне библиотеке у Београду као и Александар Јерков, управник Универзитетске библиотеке Светозар Марковић у Београду.
Повод за трибину била је 60. годишњица додељивања Нобелове награде Иви Андрићу.

     


Пре почетка разговора посетиоци су имали прилике да погледају 20-минутни филм о Иви Андрићу у продукцији Секретаријата за културу Града Београда.
Ангелина Банковић, кустоскиња Музеја града Београда упознала је публику са новом сталном музејском поставком Музеја Иве Андрића у Београду која је реализована уз помоћ Министарства културе и информисања Републике Србије.

                   


Учесници у разговору осврнули су се на богато дело и импресивну биографију Иве Андрића, на његову дипломатску каријеру, различита "читања" дела славног нобеловца у независним државама насталим распадом Југославије, важности Андрићевог дела за данашњу Француску и Европу и бројним другим темама.

   


Након трибине, посетиоци су имали прилике да уз помоћ ВР-техонологије погледају виртуелну туру кроз нову поставку Музеја Иве Андрића у Београду.

Новости из Музеја града Београда
у вашем сандучету.
ПОТВРДИ