Изложба „Моћ ствари“ у Салону Музеја града Београда

Изложба професора и сарадника Факултета примењених уметности Универзитета уметности у Београду, поводом 75 година од оснивања школе, „Моћ ствари“, биће отворена у среду 12. јула у 19 часова, у Салону Музеја града Београда (Булевар краља Александра 30).

Факултет примењених уметности у Београду ове године обележава три четвртине века деловања. Академија примењених уметности у Београду, данас Факултет примењених уметности, почела је са радом тачно пре седамдесет пет година, новембра 1948. године, захваљујући иницијативи ликовних уметника, посебно Бранка Шотре, Михаила С. Петрова и Ивана Табаковића.

На изложби „Моћ ствари“ своја дела представиће професори и сарадници у настави на Факултету примењених уметности у Београду, укупно 98 аутора. Публика ће имати прилику да се упозна са иновацијама, потенцијалима и изазовима појединачних пракси које естетизују, оплемењују нашу свакодневицу и животни простор, али и покрећу и нуде решења за актуелна друштвена питања и проблеме, истичући позицију  уметника и дизајнера као значајног актера у друштвеним токовима данашњице.

Ова изложба први је од догађаја у оквиру обележавања јубиларних 75 година ФПУ. У новембру текуће године биће уприличена изложба награђених студентских радова, у Конаку кнегиње Љубице, промоција нове монографије и издања ФПУ, као и централна свечаност на Дан Факултета, 26. новембра.

Изложбу „Моћ ствари“ можете погледати од 12. до 30. јула 2023. године.

  • Кустоскиње изложбе: Љубица Јелисавац-Катић и Милица Перић
  • Продуценткиња изложбе: Анђела Јовановић
  • Графички дизајн: Андреј Долинка
Новости из Музеја града Београда
у вашем сандучету.
ПОТВРДИ