Представљена нова поставка у Музеју Иве Андрића

Реконструисана музејска поставка у Музеју Иве Андрића отворена је у понедељак, 13.децембра.

Потпредседница владе и министарка културе и информисања, госпођа Маја Гојковић, свечано је отворила нову поставку, и том приликом истакла да је Музеј добио потпуно нови сјај и да се у Музеју чува заоставштина битна за читаво културно наслеђе.

Поред госпође Гојковић, свечаности су присуствовали секретар за културу господин Иван Карл као и бројне званице дипломатског кора, његова екселенција амбасадор Немачке у Србији, господин Томас Шиб, његова екселенција амбасадор Белгије у Србији, господин, Кун Адам, његова екселенција, амбасадор Шпаније, господин Раул Бартоломео Молина, његова екселенција амбасадор Француске у Србији, господин Пјер Кошар.

Директорка Музеја града Београда, госпођа Јелена Медаковић захвалила се Министарству културе и информисања и управи Града Београда на великој подршци и помоћи у реконструкцији, а потом је доделила захвалнице Музеја града Београда за значајан допринос побољшању рада установе. Захвалнице су додељене потпредседници владе и министарки културе и информисања, Маји Гојковић, и заменику градоначелника, господину Горану Весићу и секретару за културу господину Ивану Карлу.

Андрић је служећи својој отаџбини оставио снажни печат у нашој дипломатији. Уз поставку која се чува у Музеју, могуће је сагледати снагу и поруку коју Андрићева дела носе, а које су и дан данас актуелне.

Новости из Музеја града Београда
у вашем сандучету.
ПОТВРДИ