"Four Play" Вука Видора од 20. маја

"Four Play” су четири изложбе Вука Видора које ће се све одржати у Београду, а почињу у суботу 20. маја.

“Four Play” 1 / „Додекамерон” у Салону Музеја града Београда, у Булевару Краља Александра 30, представиће 12 слика великих димензија насталих у Београду последњих година. На свакој од њих је интерпретација људске фигуре смештена у имагинарним просторима где постаје хибридна форма затечена између реалности и сна, свести и подсвести, мост између унутрашњих и спољашних светова.

"Four Play” 2 / „Ћорсокак” у галерији X Витамин, у Ресавској 19, јесте мултимедијална инсталација у којој простор галерије постаје окружење у којем се осећања отуђености, одбачености или изопштености могу представити на материјалан начин помоћу скулптуре, речи и звука.

"Four Play” 3 / „Слатка Апокалипса (1. део)” у галерији Студентског културног центра, Краља Милана 48,  представиће четири велике слике на тему Коњаника Апокалипсе. Започет пре више од 20 година као мултимедијални комплексни пројекат који укључује слике, скулптуре, документе и филм који покушава да представи традиционални библијски предмет Апокалипсе у савременим облицима, ово је први део који представља интерпретацију четири коњаника (куга, глад, рат и смрт)у уметниковом стилу и речнику.

"Four Play” 4 / „Атоми и ћелије“ у галерији Арте представља различите серије слика и цртежа који истражују појмове микроскопске ћелијске и макроскопске галактичке димензије. Прва је илустрована радовима на папиру из серије „Животи Светаца”. Сваки цртеж представља „ћелијски” приказ стварних или измишљених светаца који заобилазе класичне приказе и прелазе у апстракцију кроз облике и боје што сужава њихове традиционалне реалистичне приказе на имагинарне ДНК портрете.

Макроскопска и галактичка димензија се истражује кроз слике измишљених галаксија на којима је скоро свака звезда обележена натписом према личним референцама, стварајући каталог насумичних белешки.

Новости из Музеја града Београда
у вашем сандучету.
ПОТВРДИ