Концерт хармоникаша Луке Лопичића

Концерт хармоникаша Луке Лопичића заказан за петак, 26. мај у Конаку кнегиње Љубице, из техничких разлога одлаже се за 9. јун у 19 часова. Улаз је бесплатан.

Фото: Рене Јакобсон

Лука Лопичић посвећен је промоцији савремене музике за хармонику, као и за хармонику и електронику. Овом приликом представиће нам остварења домаћих композиторки Милице Илић, Драгане Јовановић, Бранке Поповић, Татјане Милошевић, Ане Крстајић и Маје Боснић, као и иранског композитора Аршиа Самсаминиа.

Програм:

  • Милица Илић - На крају света… у кафани…
  • Драгана Јовановић - Porto Lopicino
  • Бранка Поповић - Where do the icebergs go?
  • Татјана Милошевић - Геометрија једног сна
  • Ана Крстајић - Pyrite ‘Cube crystal which emits fire’
  • Маја Боснић - Concentrate β 13.46Hz за соло хармонику и Brain Waves апликацију
  • Аршиа Самсаминиа - Freq.Exp II за соло хармонику и електронику

Биографија:

Лука Лопичић, др ум. (1990), докторске студије из камерне музике је завршио на ФМУ у Београду (менторство: ред. проф. мр Људмила Поповић). Мастер и основне студије је завршио на ФИЛУМ-у у Крагујевцу, у класи ред. проф. Радомира Томића. Био је стипендиста Фонда за младе таленте Доситеја Владе Републике Србије, а по завршетку основних студија проглашен је за најбољег студента одсека за музичку уметност.

Докторске студије је уписао као члан трија хармоника Ассахра, који је први ансамбл у историји Факултета музичке уметности који је сачињен искључиво од хармоника.

Освојио је преко тридесет признања на домаћим и међународним такмичењима.

Наступао је као солиста, члан камерних састава и оркестара у најпрестижнијим концертним дворанама у земљи и иностранству (Естонија, Норвешка, Уједињени Арапски Емирати, Кина…). Од оркестара са којима је сарађивао као солиста и као члан оркестра истичу се Симфонијски оркестар РТС, БКО Љубица Марић и Камерни оркестар Музикон. Интензивно сарађује са српским и иностраним композиторима чија дела често изводи премијерно.

Аутор је и бројних предавања која се заснивају на примени глумачких метода приликом припреме интерпретације музичког дела. Остварио је сарадњу са разним високошколским установама од којих се истичу: Естонска академија за музику и театар у Талину, ФМУ у Београду, Музичка академија Универзитета у Источном Сарајеву и ФИЛУМ у Крагујевцу.

Редован је учесник бројних београдских представа од којих се истичу: Краљ Едип и Развојни пут Боре Шнајдера (ЈДП), М.И.Р.А. (БИТЕФ) и Флорентински шешир (Бошко Буха).

Музичка свестраност и вештина Луке Лопичића преносе се и на његово музицирање у оквиру популарних жанрова. Наступао је са бендовима Маика и Земља грува на најпрестижнијим фестивалима у земљи и иностранству.

Новости из Музеја града Београда
у вашем сандучету.
ПОТВРДИ