Пијаниста Александар Павловић у Конаку кнегиње Љубице

Један од водећих српских младих уметника, Александар Павловић, одржаће солистички пијанистички концерт у Конаку кнегиње Љубице, 18. маја у 19 часова.

На програму ће бити дела Шумана и Шопена. Павловић је привукао пажњу публике наступајући на концертима широм Велике Британије, као и у Италији, Француској и Србији. Његово извођење Шумановог клавирског концерта са Симфонијским оркестром Радио-телевизије Србије редовно је емитовано на националној телевизији, као и на програму ББЦ радио 3.

Павловић је започео своје музичко путовање у родном Београду, а затим освојио пуну стипендију за Краљевски музички колеџ у Лондону (2011-2018) где је радио са најистакнутијим светским педагозима и стекао звање мастер пијанистичког извођаштва. За свој уметнички рад и интерпретацију освојио је бројне награде на такмичењима у Србији, Италији, Француској и Великој Британији.

“...био је то тренутак чисте магије, сценски наступ маестралне вештине. Са великим интересовањем исишчекујемо шта ће нам донети зрелост овог већ сада изузетног уметника,” Кристофер Аксворди (Киборд траст) о Павловићевом наступу у Ројал Алберт Холу (2016).

Улазнице за концерт доступне су на ОВОМ линку као и на билетарници Конака Кнегиње Љубице.

Новости из Музеја града Београда
у вашем сандучету.
ПОТВРДИ