„Уметници уметницима” - Продајна изложба групе аутора

Изложбу уметничке колекције асоцијације АртЛинк под називом Уметници уметницима, након што је представљена у Културном центру Новог Сада, моћи ће да погледа публика у Београду, у Конаку кнегиње Љубице од 7. до 12. децембра 2021. године. Радови групе аутора наших познатих сликара, уметника средње и млађе генерације окупљени су у оквиру хуманитарне иницијативе „Уметници уметницима” којом АртЛинк спаја уметнике различитих области и генерација, из Србије и региона, са циљем да се подрже млади музички и ликовни таленти.

Отварање изложбе уз музички програм је 7. децембра у 19 часова. Присуство на отварању потребно је потврдити путем мејла office@artlink.rs .

Никола Жигон, Созерцање, 100x80 цм, акрил на платну, 2017.

Биће представљени радови ликовне и примењене ументности попут уметничке керамике, накита, мозаика, затим карикатуре. Своја дела излажу: Даница Баста, Марио Ђиковић, Будимир Димитријевић, Марија Докмановић, Ана Ђаповић, Ивана Мартић, Јелена Милић, Јелена Милошевић Јовановић, Уна Новосел, Зорица Обрадовић Лончар, Симона Павловић, Миона Стефановић, Јакша Влаховић, Марија Здравковић и Никола Жигон.

Ивана Мартић, Дрво среће, уље на платну, 65x45 цм, 2016.

„У ово веома несигурно време, у коме су уметност и уметници дубоко погођени последицама пандемије јер нису у могућности да свој рад представе и да успоставе комуникацију са публиком на начин на који су то раније чинили, АртЛинк креира нову платформу и фонд Уметници за уметнике”, рекла је уметнички директор и оснивач АртЛинк асоцијације, пијанисткиња  Јованка Вишекруна Јанковић.

Повратак себи, уље и оловка на платну, 70цм x70цм, 2021 Back to yourself, oil and pencil on canvas, 70cm x 70cm, 2021

„Обраћам се лично, да у овом тренутку 2021. године, док стојиш испред моје слике, драга Душо, осетиш ту Силу, да је осетиш у свом крвотоку и  да јој се препустиш. Та Животна Сила, носи интелигенцију свега што живи, шифру свега што се рађа и развија, носи Склад и  Хармонију. Она је та која обнавља, она побеђује увек и засвагда“, објавио је недавно учесник изложбе, Никола Жигон.

Изложба је хуманитарног карактера, продајна, и има за циљ подршку уметника уметницима. Од продаје слика део новца иде у фонд АртЛинк асоцијације која подржава младе музичке таленте и визуелне уметнике.

Миона Стефановић, Писцес I, каменина (црна глина) са позлатом и месингом, 2020

 

Фото: прес АртЛинк и приватна архива

За додатне информације: office@artlink.rs

Новости из Музеја града Београда
у вашем сандучету.
ПОТВРДИ