Menu

Честа питања

Посете музеју

Где се налази Музеј града Београда?

Управна зграда Музеја са канцеларијама кустоса и депоима налази се у Змај Јовиној улици бр. 1 у Београду. У свом саставу Музеј града Београда има неколико сталних музејских поставки. 

Више информација за посетиоце на страницама Сталне поставке и Пронађите нас! Контакти

Где могу да пронађем информације које би ми помогле у организовању посете једном од музеја у саставу Музеја града Београда?

Све информације потребне за организовање посете неком од наших музеја можете наћи на странама Сталне поставке и Пронађите нас! Контакти на нашем сајту.

Како се могу купити карте за групу од 10 или више посетилаца?

Карте за групу од 10 или више посетилаца можете купити у музеју који желите да посетите или платити профактуром. Профактуру можете наручити у рачуноводству Музеја града Београда на телефоне 011 263 87 44 или 011 263 08 25 или на Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели..

Где могу да најавим посету групе неком од музеја Музеја града Београда?

Посете за 10 и више особа се могу најавити на телефон ПР службе Музеја 060 500 51 92 и на Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели..

Да ли се приликом куповине карата могу добити ученички, студентски или попуст за лица у пензији?

Да. Сви студенти, ученици, незапослена лица и пензионери плаћају 50% од цене карте. Потребно је да приликом куповине карте покажете доказ о статусу. Деци млађој од седам година, особама са инвалидитетом у пратњи једне особе, члановима МДС-а, ICOM-а, ISIC и EURO26.

Да ли постоји аудио-водич у музејима у саставу Музеја града Београда?

Ниједан музеј у саставу Музеја града Београда нема могућност коришћења аудио-водича.

Да ли је у музејима Музеја града Београда омогућено стручно вођење на страним језицима?

Стручно вођење на енглеском језику, као и вођење групе посетилаца, потребно је најавити неколико дана пре посете музеју на телефон ПР службе Музеја 060 500 51 92 и на Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Да ли постоји паркинг за посетиоце?

Ниједан музеј у саставу нема паркинг-простор намењен посетиоцима.

Да ли је омогућен приступ особама са инвалидитетом?

Ниједан музеј у саставу није прилагођен за посету особа са инвалидитетом.

Услуге

Како се може добити дозвола за коришћење фотографија предмета из збирки Музеја?

Сви захтеви за коришћење музејског материјала упућују се Центру за документацију на телефон 263 08 25 и на Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.. Одговор ћете добити најкасније у року од недељу дана након подношења захтева.

Каква је политика преузимања података са вебсајта Музеја града Београда?

Подаци се могу користити искључиво за личну едукацију посетилаца сајта. Свако комерцијално коришћење, накнадна дистрибуција, публиковање, и други начини коришћења информација са сајта најстроже су забрањени уколико не постоји претходна сагласност Музеја.

Желео/ла бих да добијем информације о предмету који се налази у мом власништву. Како то могу да учиним?

Кустоси Музеја града Београда могу вам дати стручно мишљење о предметима из приватног власништва. Сва питања, са описом предмета и фотографијом, можете послати на адресу Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.. Одговор ћете добити најкасније за недељу дана.

Где се могу пронаћи и како се могу наручити публикације чији је издавач Музеј града Београда?

Наше публикације се могу купити у Конаку кнегиње Љубице, Музеју Иве Андрића, Музеју Јована Цвијића и административној згради Музеја града Београда. Публикације се могу поручити и преко продавнице на нашем сајту.

Како се могу користити фондови библиотеке Музеја града Београда?

Библиотека Музеја града Београда је затвореног типа, услед недостатка адекватног простора.

Пријави се