Menu
Конак кнегиње Љубице, Кнеза Симе Марковића 8 18. октобра - 6. новембар 2016.

Страсти и снови италијанске моде – Креативност, стил и истраживање

Конак кнегиње Љубице, Кнеза Симе Марковића 8

Како наводи организатор, изложба “Страсти и снови италијанске моде – Креативност, стил и истраживање” жели да валоризује таленат, уметнички израз и занатску савршеност италијанске моде као културног и економског наслеђа једне земље. Овај пројекат представља еволуцију моде од педесетих година прошлог века, када је у Италији покренут нов и важан креативни процес који је посебну пажњу усмерио на одабир и квалитет тканина, на експериментисање кројевима и шавовима, на посебан естетски укус који је довео до јединственог и карактеристичног стила, препознатљивог у целом свету као “made in Italy”. Сваки изложени одевни предмет јесте сведочанство великог италијанског умећа, интелектуалног и предузетничког, које се јавља из праве комбинације креативног надахнућа, занатске компетенције и експерименисања у технолошкој употреби иновативних материјала.

У приземљу и на спрату Конака кнегиње Љубице биће изложене двадесет две креације славних модних брендова, међу којима су Ђанфранко Фере, Марела Ферера, Гај Матиоло, Гатинони, Сестре Фонтана, Ђорђо Армани, Енрико Ковери, Лаура Бјађоти, Версаће, Валентино, Фенди, Ренато Балестра.

Изложба се одржава у оквиру XVI издања традиционалне октобарске „Недеље италијанског језика у свету“. Овогодишње издање под насловом “Италијански језик и креативност: брендови и одећа, мода и дизајн” посвећено је италијанској креативности и њеним брендовима, а посебно секторима моде, одеће и дизајна.

  • Организација:

    Италијански институт за културу у Београду и Музеј града Београда

Пријави се