ЧЕСТА ПИТАЊА
ПОСЕТА МУЗЕЈУ
Управна зграда Музеја са канцеларијама кустоса и депоима налази се у Змај Јовиној улици бр. 1 у Београду. У свом саставу Музеј града Београда има неколико сталних музејских поставки.
Групне посете се најављују у зависности од Музеја који желите да посетите. Контакт податке можете наћи на странама Посетите и Пронађите нас! Контакти на нашем сајту.

Карте за групу од 10 или више посетилаца се могу купити у музеју који желите да посетите или се могу платити профактуром. Профактуру можете наручити у рачуноводству Музеја града Београда на телефоне 011 263 87 44 или 011 265 08 86 или на marina.vukicevic@mgb.org.rs.
Да. Сви студенти, ученици, незапослена лица и пензионери плаћају 50% од цене карте (потребно је да приликом куповине карте покажете доказ о статусу). За децу млађу од седам година, особе са инвалидитетом у пратњи једне особе, члановима МДС-а, ICOM-а, ISIC и EURO26 улаз се не наплаћује.
За Конак кнегиње Љубице постоји аудио-водич на српском и енглеском језику. Апликацију можете преузети на страници Конак кнегиње Љубице.
Стручно вођење на енглеском језику, као и вођење групе посетилаца, потребно је најавити неколико дана пре посете на телефонe музејa који желите да посетите. Све информације можете наћи на странама Посетите и Пронађите нас! Контакти на нашем сајту..
Ниједан музеј у саставу нема паркинг-простор намењен посетиоцима.
Ниједан музеј у саставу није прилагођен за посету особа са инвалидитетом.
УСЛУГЕ
Библиотека Музеја града Београда је специјализована библиотека која се издаваја богатим фондом монографских и серијских публикација , периодике, каталога из области уметности , историје, архитектуре, археологије, музикологије и етнологије.
Посебан драгуљ музејске библиотеке представља Фонд за стару и ретку књигу у ком су заступљени јединствени примерци и издања попут Инкунабуле са цртежима још из времена стваралаштва Албрехта Дирера.
За све додатне информације можете нам се обратити на мејл адресу: office@mgb.org.rs
Публикације Музеја града Београда могу се купити у Конаку кнегиње Љубице, Музеју Иве Андрића, Музеју Јована Цвијића и боље снабдевеним књижарама.
Наша издања можете поручити и преко нашег сајта или на мејл адресе:
office@mgb.org.rs
izdavastvo@mgb.org.rs
Кустоси Музеја града Београда могу вам дати стручно мишљење о предметима из приватног власништва. Сва питања можете послати на адресу office@mgb.org.rs.
Подаци се могу користити искључиво за личну едукацију посетилаца сајта. Свако комерцијално коришћење, накнадна дистрибуција, публиковање и други начини коришћења информација са сајта најстроже су забрањени уколико не постоји претходна сагласност Музеја. Погледајте страницу Услови коришћења.
Сви захтеви за коришћење музејског материјала упућују се Центру за документацију на телефон 011 265 08 86 и на office@mgb.org.rs. Одговор ћете добити најкасније у року од недељу дана након подношења захтева.
Новости из Музеја града Београда
у вашем сандучету.
ПОТВРДИ